fredag 17 september 2010

"Let us not waste our time in idle discourse! Let us do something"

Mer och mer liknar dagarna de hos Vladimir och Estragon och jag försöker råda bot med ambitiösa läsplaner inför helgen trots att jag i vissa stunder närmar mig något av läströtthet. Nåväl, skall avsluta boken om Wittgenstein och en underligt annorlunda bok av Rashid al-Daif: Käre herr Kawabata (för övrigt den första libanesiska romanen som översattes från arabiska till svenska, året var 1999), ta mig an Robert Coovers Att smiska hembiträdet (sanslöst snygg liten metatext på knappt sjuttio sidor från 1981 som förtjänar en uppdatering), Truman Capotes Breakfast at Tiffany's och eventuellt påbörjar jag Patti Smiths Just Kids. Lagom fulltecknad för att jag skall få annat att göra med andra ord.

2 kommentarer:

Caroline sa...

Blir andlös av beskrivning "sanslöst snygg liten metatext på knappt sjuttio sidor"; kan jag åtminstone få DRÖMMA om att hitta den i flyghamnsboklådan imorgonbitti. Ha.

La Bibliofille sa...

Kanske Godot/Godotte vore att ta med i eventuella förnamnstankar? Godot/Godotte X eller Godot/Godotte Y, vilket av Edra efternamn Ni än kan tänkas välja åt Liten skulle namnet i sin helhet låta lika snyggt som namnet på pjäsen!

(Klumpigt formulerat - sagt med en blinkning, bien sûr!)