måndag 16 november 2009

Olikheter att rekommendera

Två mycket olika poster från radions p1 måste påminnas om. Den första av dem finns att lyssna till i sin helhet, när man så vill. För en gång skull en internationellt relevant gäst i lördagsintervjun; Richard Goldstone. Angående det helt andra rekommenderas uppbokande av första timmen natten mellan lördag och söndag kommande helg. Hjalmar Bergmans Clownkatekesen i en ypperlig, ja ypperlig uppsättning med Krister Henriksson som verkets krona. Om man nu har svårt att komma ihåg det kan man klicka i en påminnelse från p1. Missas bör den oavsett inte.

7 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Bergman vill jag lyssna på. Men visst kan man lyssna i efterhand, om man inte orkar vara uppe på nätterna? (Det orkar inte jag; jag har provat hela helgen, och det lyckades inte en enda gång.)

On Word Arts sa...

Jag tolkar det som att du vet att man kan lyssna på Radioteatern Klassiker i efterhand. Själv hittar jag bara "Smakprov" (och gissade upphovsrätt), men vet du var hela aftonen finns vore det utmärkt. Inte heller jag fungerar helt så sent och måste bara lyssna igen.

Vixxtoria sa...

Åh, jag lyssnar och tittar på nästan allt i efterhand, men problemet med Radioteatern och en del andra p1-program (Biblioteket hörde länge till dem) är att man på grund av upphovsrätten inte kan få dem som poddsändningar eller lyssna när som helst. Oftast brukar det dock gå i minst 30 dagar.

Titta exempelvis via den här länken, och kolla i högerspalten, så ser du hur man kan lyssna via länkar där (och då är det inte bara smakprov).

http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=965&grupp=4184&artikel=3138786

On Word Arts sa...

Jag tror att jag är med dig, men finner inte just Bergman. Den är ju visserligen en repris. Kanske blir det till att trots naturlagen och hålla sig vaken...

Vixxtoria sa...

Nu klickar jag också runt en liten stund och undersöker, men nej, jag lyckas inte heller hitta någon länk till hela programmet. Vad tråkigt. Att hålla sig vaken _är_ verkligen inte min grej nuförtiden.

Det är ju särskilt tråkigt att de inte kan ha den ute om det är en repris. Jag måste genast mejla SR och fråga/klaga!

On Word Arts sa...

Ja, trist. Hoppas du lyckas övertyga dem om förändring!

Vixxtoria sa...

Jag har fått svar (för några dagar sedan, faktiskt). Det handlar förstås om upphovsrätten. När de kör repriser, så har de inte tillåtelse att låta programmen ligga ute 30 dagar, så som är fallet med nya uppsättningar. Trist. Och tråkigt att man inte kan omförhandla lite avtal när det handlar om ett dödsbo som Bergman i alla fall.