måndag 13 juli 2009

Lagi

Ett nytt nummer av Stig Dagermanpris-vinnaren Karavan är i görningen. I detta nummer återkommer man till Istanbul, diskuterar indisk lyrik och Derek Walcotts Omeros, för att nämna ett par av innehållets riktningar. Stort fokus läggs också på Rwanda. Gert Lundstedt skriver om vårens aktuella böcker i ämnet (Antilopernas list och Vi vill bara upplysa er om att vi kommer att dödas i morgon tillsammans med våra familjer). Man finner även en presentation och texter av den rwandiska författaren Véronique Tadjo.

Nyligen gav Leopard förlag ut andra delen i den indonesiske författaren Pramoedya Ananta Toers Burukvartett: Ett barn av alla folk. Vid minsta anknytning till Indonesien är den ett måste, men även annars är den synd att missa. Denna legendariska kvartett ger en fantastisk blick in i den asiatiska koloniala förändringstiden. Den är skriven med ett personligt, varmt tilltal och berör livets allra mest väsentliga ämnen. För närmare presentation hänvisar jag till min längre och mer djuplodande recension i nya Karavan.

3 kommentarer:

Hermia sa...

Så trevligt att du skriver i min favorit, Karavan!

On Word Arts sa...

Det tycker jag med Hermia. Och tänk vad många författare man hittat via Karavan genom åren. Så är det åtminstone för mig.

Hermia sa...

Ja, läslistan och intresset växer för varje nummer...