fredag 15 april 2011

Saga? Nej.

Om man skall tala journalistik, eller vetenskaplig rapportering, kan jag kasta ut en uppmaning, eller vädjan, att Ni skall se Mattias Klums film En värld av liv (som finns hos SvtPlay fram till 11 maj). Under 12 veckor har han filmat runt korallrevet Raja Ampat i den östra delen av Indonesien. Han berättar om den fantastiska artrikedomen, om marina underverk man knappt kan föreställa sig. Det är många gånger tydligt hur den bistra sanningen närmar sig även denna näst intill sista utpost av paradisisk övärld. Men det finns också en hoppfull inställning, som kanske kan verka inspirerande, i Klums berättelse. Antingen kan man se filmen för att man tycker att ens vecka varit alltför betonggrå. Tung att andas. Bara ge sig hän åt färgprakt istället. Påminnas om att det finns annat. Eller så kan man se den för att glädjas åt att det finns engagerade och kunniga människor, som vill informera om något oumbärligt. Oavsett. Varmt rekommenderad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hemskt mkt tack för detta! Varje komposition i filmen en tavla.

Skall också säga att jag alltid läser dig och att jag ofta imponeras av dina iakttagelser samt ditt sätt att uttrycka detta. Åter, tack! Du är viktig på internet.

On Word Arts sa...

Det är jag som skall tacka. Tack för varma ord!
Det glädjer mig också mycket att du fallit för Klums kompositioner och Raja Ampat. Hoppas att den når många, med sitt nästa ogreppbara budskap.

Maria sa...

Tack för tipset! Jag gillar Klums fotografier, så det här måste jag ju se.

On Word Arts sa...

Bra! Hoppas du gillar även i rörlig form.