fredag 15 oktober 2010

drabbande, odrägliga

Ögonen lysande blå, och koftan. Älskar hur hon inleder varje svar med No... eller Nå..., hur man nu stavar det. Som en slags avsats, en sannigssägare. Säkerligen. Märta Tikkanen inger förtroende. Det räcker att se henne ett par minuter (brukar inte se programmet annars, vet egentligen inte varför, lite för konstruerat kanske?) för att jag skall vilja läsa alltihop. Alla sjutton böcker producerade ur Äktenskapet. Skandaltexten, våldtäkten. Och om Uno, morfadern. Uno vill jag närmare. Vet att Två (2004) ligger hemma i högarna, börjar där.

4 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Jag måste se programmet, jag gillar också Tikkanen, även om jag inte läst allt.

Jag blev särskilt drabbad av de böcker om dottern Sofia, hon med DAMP, som hon skrivit. Har du läst dem? De är så både hoppfulla och förtvivlade, och när man lägger det på resten av det man vet om Tikkanen så beundrar jag henne ännu mer.

Jag är väldigt nyfiken på den nya boken, men folk verkar tycka lite olika om den.

On Word Arts sa...

Märkligt nog inte läst en rad ännu, men jag ser verkligen fram emot att göra det (och om man kikar i föräldrarnas/svärföräldrarnas hyllor står det minst tio titlar där...). Tack för tips om Sofia-böckerna som säkerligen breddar detta författarskap än mer, precis som du säger.
Jag har inte läst några recensioner. Förfördes mest av Unos och Emmas (var det väl?) leverne och som vi talat om innan, det biografiska.
Missa inte intervjun, hon är så bra.

Vixxtoria sa...

Jag såg intervjun igår kväll. Jo, hon är så bra, och vet verkligen vad hon tycker.

(Apropå det biografiska så HAR jag ju skrivit den där bloggposten jag lovade dig. Har du sett det? Det var ett bra tag sen nu, och jag gick in i en intensiv jobbperiod därefter, men hade tänkt att jag måste kolla att du såg det, eftersom det var på grund av dig jag skrev det där inlägget...)

Här är det i alla fall, om du händelsevis skulle ha missat.

http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/2010/08/jag-och-andra.html

OWA sa...

Hade missat, men skall snarast ta igen det. Tack för att du återknöt!