tisdag 27 oktober 2009

Vad betyder den förtätade teorin om skammen, lyxen, döden och ensamheten?

Mina dagar är för närvarande så olyckligt fullspäckade att jag troligen spenderar mer tid på att planera vad jag skall läsa än att faktiskt få till tid att göra det. Istället för att koncentrera mig på de tankar som skall tänkas, flyr jag iväg i sekundlånga utlevelser. Suckar. Känner tisdagens avstånd till helgen sluta sig runt mig med all sin tyngd. Jag vill läsa. Samtidigt kan man i dessa överlastade perioder milt tacka för den injektion bokdrömmeriet faktiskt är. Fantasins givande krafter, planeringen, ordningläggandet, funderingen och nyfikenheten. Vad vore väl stämpelklocksdagar utan? Idag drömmer jag om Sites utgivning nummer 3; Jean Genet, Essäer och artiklar. Texter mellan poesi och aktivism, meditationer, utmaning, språkexperiment, agitation och omvälvningar, skriver dem i den på framsidan placerade baksidestexten. Boken är snygg och stilren. Den trivs så bra i handen, vill så gärna bli läst... drömde hon vidare...

2 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Jag vet precis hur det känns att bara drömma om att läsa. Jag har haft det så under en lång period, och först de sista veckorna har jag haft möjlighet att kasta mig ut i läsrymden. För förr eller senare händer det ju. Igen. Äntligen.

Förresten vill jag passa på att tacka för boktipset om Amfitryon - en mycket trevlig bekantskap!

On Word Arts sa...

Skönt med förståelse. Man längtar efter läsandet, och indirekt den vilsamhet som sysslan erbjuder. För närvarande är det en stunds visuell Dexter som gäller före sömn, och det är ändå en värdig ersättning.

Roligt att du uppskattar Amfitryon. Med den mexikanska litteraturens fokus det senaste får vi hoppas på mer från samma håll.